Marsipanroser til bryllupskake!




Rosene til bryllupskaken er nå ferdige! Marsipanen kom endelig i hus med riktig farge,

 takk til Pals utsalg, som bare er en liten times kjøretur unna:)

 Under følger en kort beskrivelse, og bilder av meget høy kvalitet:.. ;)

Har vel innsett at I-pod ikke er det ultimate kamera, men det funker foreløpig, jeg er jo

ingen superblogger...

 

Jeg håper dere lar dere inspirere, og jeg ser frem til fullbookede kurs til høsten! ;)

Kjevler av tre kan bare kastes, de funker ikke til denne jobben! Plast underlag er også viktig,

 hvis ikke du ønsker å skrape marsipanen av bordet med egnet verktøy...

 



 Har du ikke slike utstikkere, kan du raskt komme i trøbbel...... De får du tak i hos cacas.no

...i hvert fall for 15 år siden:)  Kjevle ut marsipanen til ca 3-4 mm. tykkelse. Mettes med litt mel,

så jobben videre blir lettere.

 



Du trenger alt fra 1-13 kronblader for å lage en rose. Mye jobb, og kjevling, med de blir så fine.

 Hver blad formes med en plastikk-skje for å få en tynn kant på den ene siden, som skal vende opp.

Har du mettet marsipanen med litt mel nå, så sklir skjeen lett over kronbladene. 

 

 

 

 

 Det neste du gjør er å lage en "base" til rosen. Dette er en liten kule som formes til en dråpe

 

.



Basen skal ikke synes når den er pakket inn..  Den skal nå se ut akkurat som den

lille knoppen du finner innerst i en rose... Hvis ikke.. . Bestill et kurs!:)


 Nå er utfordringen å legge ett og ett kronblad rundt rosen, til ønsket størrelse. Det er litt vanskelig de

første gangene, men med litt trening blir de raskt flotte:)

 

 


På den lille knoppen til høyre, er det kun brukt ett kronblad til å pakke basen godt inn.

Øv på den, så kommer resten til å gå som en lek.... Det var kanskje å ta i litt, men det er viktig

med grunnarbeidet!:)

 

Da hadde kvelden fløyet igjen, skjønt det er jo ikke så rart... Ikke nok med at jobben skal gjøres,

men i tillegg skal det blogges.... Skal innrømme at to timer ble raskt til 4...

 

 ....uansett, alle rosene ble klare, det er bare å vente til fredag når kaken skal leveres.

 

 De blir liggende på fat i romtemperatur, med  litt løs plastfilm over.

Det er viktig at de tørker, slik at de ikke veier så tungt når de skal plasseres nedover kantene på kaken.

 

Fortsettelse følger.....

 

Ha en flott kveld!

#marsipanroser #bryllupskake #marsipankurs #kake #

 

 



 


 

 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cathrine

Cathrine

40, Fet

Jeg heter Cathrine, og bor i Fetsund sammen med min kjære mann, og to gutter på 6 og 15 år. Jeg elsker å bake, og ønsker å dele med dere bilder og kakeopplevelser. Jeg holder også kurs, så med tiden vil jeg gjerne dele både tips og teknikker. Da jeg har huset fullt med gutter, og er underernært på rosa, håper jeg at jeg kan få tilfredsstilt noen av mine, og kanskje dine, sukkersøte behov her på bloggen:) Da det er en kjensgjerning at det ikke alltid går som planlagt med kaker, og at kjøkkenet til tider ser ut som en krigssone, vil jeg også rette fokuset på virkeligheten bak en "perfekt" kake!!;) For bestillinger, og kurs, ta kontakt på mail. cathrine.boyesen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits