Eventyrlige frokostbrød!



Kom hjem i går,  fra noen dagers ferie i Småland, i Sverige. Sitter igjen med minner som ikke

kan kjøpes for penger:)

Astrid Lindgrens verden, Emil, og barndommens følelse av sommer... hvor himmelen alltid var blå!:) 

Vi overnattet i hytte, ca 45 minutter unna Vimmerby (Selvfølgelig i gal retning), men uansett, et

 fantastisk sted drevet av ekteparet Göransson

Det første som møter oss, er et fantastisk inngangsparti med port, og frukttrær plantet tidlig

1900 tall.

 Hagen bugner av blomster og bærbusker, gamle smijerns-møbler og diverse

sitteplasser. Vakkert og majestetisk ruver det store hovedhuset over tre kaffekanner i stål,

som ønsker velkommen inn....


...og velkommen var vi!!:)




 Eventyret bak porten startet på riktig, da vi til frokost kl 8.00, etter hanens gal...

... satte oss ned  ved ett av bordene i den fantastiske hagen.

 Solen skinte, og gradestokken krabbet over 24 grader allerede...

 Frokosten hentet vi inne blant porselen i alle tenkelige farger og fasonger...



 Små tallerkener og kopper av alle slag, gamle,  sikkert fra Mormors tid....

 Hjemmelaget syltetøy ,og selvplukkede tomater fra hagen, egg fra gårdens høner...

...for ikke å glemme høydepunktet..

.... Verdens beste, mykeste, ferskeste, herligste og vidunderligste, eventyrligste,

 perfekte og hjemmebakte....  

FROKOST- brød!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bare synet av dem, fikk meg til å tenke.... JEG MÅÅÅÅ HA DENNE OPPSKRIFTEN!!!!!

Lena Göransson  hadde selvfølgelig sin egen kokebok til salgs, og jeg spurte henne

om oppskriften til disse eventyrlige brødene stod der?

 Det gjorde de ikke helt.... men hun brukte en av oppskriftene der som "Base"...

 

Base ja..... Er det mulig at alle skal skjønne det??

 

 Når det kommer til gjærbakst er alt mulig, og umulig....

 

Etter en liten samtale, hvor hun mente det ikke var nødvendig å kjøpe hele boken, for bare en

oppskrift... skrev hun den ned til meg på en Postit-lapp:)

  HUUUURRRRAAAAA!!!!!!!;)

 Jeg kjøpte selvfølgelig  boken, da jeg ville ta med meg denne gode opplevelsen

 helt hjem til Fetsund:) Den er full av skatter!!

 

Jeg var ikke sen om å sette denne deigen da jeg kom hjem.....

 

Det skal sies, at til postit-lappen følger med: 

 

Deigen skal settes kvelden før..

Heves i kjøleskap med plast, til morgningen etter..

På morgningen røres deigen sammen, og "Klikkas" på  stekebrett

(" Antydningen betyr vel noe som: Sleng deigklumper på bakepapir/ stekebrett,

 slik at det blir perfekte små rundstykkebrød")

* Ingen etterheving, sleng gjenast i ugnen......

Ja, ja.... slik ble resultatet:

Ikke akkurat slik jeg hadde til frokost for to dager siden....

..... men veldig gode uansett!!

Skal man ha slike eventyrlige  frokostbrød får man besøke http://www.tofvehult.se/ !!!!

 

Oppskriften er et under i seg selv, de smaker herlig, og jeg vil alltid ta den med meg:)

 

Takk til Lena Gjøransson som ga meg, og min famille denne herlige opplevelsen!!:)

Savnet bare lystette rullgardiner, og frokost til kl 10.00 ( Hilsen min mann!)

 

PS: Vil sette umåtelig pris på retningslinjer, som kan føre meg nærmere målet om

perfekte, eventyrlige frokostbrød;)

 

#frokostbrød #tofvehult #brød #rundstykker #eventyrlige #frokost

 









 

 

3 kommentarer

Victoria Wisløff

10.07.2014 kl.18:30

Håper du får en finfin torsdag videre :)

Cathrine

10.07.2014 kl.19:29

Victoria Wisløff: Takk:) Og det samme tilbake til deg Victoria:)
De så´deilige ute :)

Ha en fin dag :)

Cathrine

12.07.2014 kl.10:03

FlestLesere: Takk, og fin dag til deg også:)

Skriv en ny kommentar

Cathrine

Cathrine

41, Fet

Jeg heter Cathrine, og bor i Fetsund sammen med min kjære mann, og to gutter på 6 og 15 år. Jeg elsker å bake, og ønsker å dele med dere bilder og kakeopplevelser. Jeg holder også kurs, så med tiden vil jeg gjerne dele både tips og teknikker. Da jeg har huset fullt med gutter, og er underernært på rosa, håper jeg at jeg kan få tilfredsstilt noen av mine, og kanskje dine, sukkersøte behov her på bloggen:) Da det er en kjensgjerning at det ikke alltid går som planlagt med kaker, og at kjøkkenet til tider ser ut som en krigssone, vil jeg også rette fokuset på virkeligheten bak en "perfekt" kake!!;) For bestillinger, og kurs, ta kontakt på mail. cathrine.boyesen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits