Hvitløksbrød uten juks!

Denne gangen er brødene bakt, helt uten juks fra ferdig-frosset halvfabrikata...:)

Med gode venner til grilling og bading på terrassen i går, er det ingenting som gleder mer

enn nybakt, hvitløksduftende brød....

 

Jeg brukte min "nye" frokostbrød-oppskrift som base..... (jeg vet... akkurat slik jeg ble fortalt selv....)

..men for å gjøre det enklere, skal jeg være grei, og skrive ned hele oppskriften til punkt og

prikke...;)

To brød:

 

5 dl lunkent vann

50 gram gjær (fersk eller tørr)

2 ts salt

1 ss honning

1 dl rapsolje

 

Dette blandes  til gjæren er oppløst

 

Tilsett ca 12 dl hvetemel, til deigen akkurat slipper bollen,

den skal være litt klissete

 

Dekkes med plast, og kjøkkenhåndkle, settes lunt til heving minimum 1 time.

 

 

Hvitløkssmør:

160 gram  Bremyk, romtemperert

2 ts salt

1 liten ts hvit pepper (eller sort pepper)

4-5 fedd knust hvitløk

1 neve klippet frisk persille

1 ts sitronsaft

 

Bland alle ingrediensene til smøret

 

  • Når deigen er ferdig hevet, ha den ut på melet underlag.
  • Del den i to emner, ett til hvert brød.

 

Deigen er for klissete til å jobbe med, så jeg bare drar lett i den slik at den dekker i brødformen,

og klapper den ned.

 

  • Start med å legge 1/3 av deigen i bunnen av en brødform.
  • Spre deretter ut smør over deigen, og gjenta med å legge et lag deig over.
  • Bre smør over og legg siste deigemne på plass. Pensle til slutt litt smør på toppen, 
  • Avslutt med å drysse mel over hele brødet.

 

Nå har du to herlige hvitløksbrød, som etter ca 30 minutter med etterheving, trenger

30 minutter i ovnen, på 200 grader.

 

Håper det smaker:)

 

Serveres med mye kjærlighet, og en god salat;)

Ha en super dag!:)

 

#hvitløksbrød #grill #sommer #brød #hvitløk



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cathrine

Cathrine

41, Fet

Jeg heter Cathrine, og bor i Fetsund sammen med min kjære mann, og to gutter på 6 og 15 år. Jeg elsker å bake, og ønsker å dele med dere bilder og kakeopplevelser. Jeg holder også kurs, så med tiden vil jeg gjerne dele både tips og teknikker. Da jeg har huset fullt med gutter, og er underernært på rosa, håper jeg at jeg kan få tilfredsstilt noen av mine, og kanskje dine, sukkersøte behov her på bloggen:) Da det er en kjensgjerning at det ikke alltid går som planlagt med kaker, og at kjøkkenet til tider ser ut som en krigssone, vil jeg også rette fokuset på virkeligheten bak en "perfekt" kake!!;) For bestillinger, og kurs, ta kontakt på mail. cathrine.boyesen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits