Spelt scones til naboen:)

I dag ble det speltscones til frokost! Både på oss, og naboen:)

 Tok med en liten gavepose med sløyfe og scones...



Gikk over gaten med kamera, og nybakte scones...

 Skulle sette den på dørmatten, ringe på, og stikke av;)...



Dessverre lå hun på solsengen, og spolerte hele greia... ( beklager, ingen dokumentasjon av dette,

da nabo i bikini ikke passer seg på en matblogg;) Eller?;)

 

Uansett, det var en moro tanke, og hun ble veldig glad for den lille overraskelsen.

Det er alltid en fryd å mate denne naboen, fordi hun er så utrolig takknemlig og blir så lett fornøyd:)

Vet hun satte like stor pris på dem som vi gjorde, og hvis hun ønsker å lage noen selv, så er oppskriften  her:

 

16 scones

 

10 dl speltmel

2 ts salt

2,5 ts bakepulver

3 dl melk

2 dl vann

4 ss smeltet smør/ nøytral olje

1 ss honning

 

Evt valmuefrø

 

225 grader i ca 20 minutter

 

  • Alle tørre ingredienser blandes
  • Tilsett resten, og rør godt sammen



Mine nye gode venner fra Søstrene Grene.. Nå er det like før de er nødt til å sponse meg litt;)


Fyll formene opp 2/3, slik får du fine runde topper som hever seg over kanten.


 

Kanskje ikke like mye av disse frøene neste gang....

Servert med melk, og rørte selvplukkede multer fra en av Fetsunds  myrer:)

Ha en strålende søndag i solen!

 

#spelt #speltmel  #speltscones #scones










 

 



 

Én kommentar

David Grace

20.07.2014 kl.16:59

Hei - morsomt artikkel - vi bruker spelt mye på forskjellige grunner men lurte på hva ditt årsak er? :)

Cathrine

20.07.2014 kl.18:27

David Grace: Takk for det!:) Det er ingen spesiell årsak til at jeg bruker spelt. Vet mange tåler dette melet bedre enn hvete, og at det er blitt et "trend" mel. Det smaker godt, og gir fantastisk resultat:) Det blir "det lille ekstra" når man baker med spelt:)

Ha en fin kveld:)

Skriv en ny kommentar

Cathrine

Cathrine

41, Fet

Jeg heter Cathrine, og bor i Fetsund sammen med min kjære mann, og to gutter på 6 og 15 år. Jeg elsker å bake, og ønsker å dele med dere bilder og kakeopplevelser. Jeg holder også kurs, så med tiden vil jeg gjerne dele både tips og teknikker. Da jeg har huset fullt med gutter, og er underernært på rosa, håper jeg at jeg kan få tilfredsstilt noen av mine, og kanskje dine, sukkersøte behov her på bloggen:) Da det er en kjensgjerning at det ikke alltid går som planlagt med kaker, og at kjøkkenet til tider ser ut som en krigssone, vil jeg også rette fokuset på virkeligheten bak en "perfekt" kake!!;) For bestillinger, og kurs, ta kontakt på mail. cathrine.boyesen@hotmail.com

Matprat

Kategorier

Arkiv

hits