Panna cotta med sjokolade!

På mange blogger står det noen ganger: "Jeg beklager at jeg ikke har lagt ut noe på lenge"....

"Har ikke hatt tid".... "skal bli flinkere osv"....

 

Det skal ikke jeg... Jeg skal være helt ærlig!!

...... og si at dessverre spiste jeg alt som legges ut her (stort sett), og det førte  til at jeg

spiste meg ut av buksene....  Derfor måtte jeg begrense iveren etter å

blogge, og heller konsentrere meg om Wasa husmannsknekkebrød.  Burde kanskje heller

 valgt en annen type blogg, som for eksempel en treningsblogg, eller en blogg om potteplanter...

Men når alt kommer til alt, så er det bare en ting jeg ikke kan motstå, og det er fristelser;)

 

Spist er spist.... Ikke noe mer å sutre over! Bloggen er full av innlegg i arkivet, så det er bare

å sette i gang igjen;)

 

Her kommer en oppskrift som er enkel og fristende,

dropp gjerne sjokoladen, da får du en frisk og god dessert.

 

Panna cotta er en italiensk dessert laget av fløte, ost og vaniljestang.

Den er fløyelsmyk i konsistens, og en drøm for både store og små her i huset.

....glemte jeg å si at den er full av tusenvis av deilige kalorier...;)

 

Denne gangen var det i anledning morsdag, og når herren i huset er på forelesninger

... Da må mor fikse "selv", og hvilken annen ingrediens  enn

SJOKOLADE var da mer naturlig å tilsette...;))))  INGEN!! 

 

 

Hjelpen var ikke langt unna, og i løpet av 15 minutter var fire dessertglass fylt til randen

med herlig Panna cotta... det tok faktisk lengre tid å rydde kjøkkenet etterpå..

 

Godt mor hadde to villige gutter til å ta vare på henne denne morsdagen...  De ryddet,

ordnet med oppvasken og fikset lunsj, mens jeg lå i sofaen og så dårlig formiddags-tv;)

Man skal ikke undervurdere barnearbeid:) Dyktige guttene mine, som jeg er uendelig glad i ♥





 

Oppskrift og fremgangsmåte:

4-6 personer

 

4 dl kremfløte

1dl melk

1/2 vaniljestang

100 gram sukker

1/2 boks Philadelphiaost

Litt revet sitronskall

3 plater gelatin

1 pakke dronningsjokolade

 

  • Legg gelatin 10 min i en bolle kaldt vann
  • Snitt vaniljestang, skrap ut førene
  • Ha fløte, melk, sukker og ost, vaniljestang og frø i en kjele
  • Varm opp til kokepunktet  (ikke koke), rør godt så det blander seg
  • Tilsett revet sitronskall
  • Kjelen tas av varmen og siles
  • Klem vannet ut av gelatinen, før den tilsettes den varme væsken
  • Tilsett sjokolade i biter, rør godt om når den har smeltet

 

Fyll opp dessertglass, og sett i kjøleskap minimum 5 timer:)



Lykken er fullkommen, toppet med blåbær og mini marengstopper fra Åhlens:))



#pannacotta #dessert #philadelphiaost #fløte #lykke #fristelser #sjokolade 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cathrine

Cathrine

42, Fet

Jeg heter Cathrine, og eg elsker å bake, og ønsker å dele med dere bilder og kakeopplevelser. Jeg holder også kurs, så med tiden vil jeg gjerne dele både tips og teknikker. Da jeg har huset fullt med gutter, og er underernært på rosa, håper jeg at jeg kan få tilfredsstilt noen av mine, og kanskje dine, sukkersøte behov her på bloggen:) Da det er en kjensgjerning at det ikke alltid går som planlagt med kaker, og at kjøkkenet til tider ser ut som en krigssone, vil jeg også rette fokuset på virkeligheten bak en "perfekt" kake!!;)

Matprat

Kategorier

Arkiv

hits